CIKLI I JETES SE PRODUKTIT PDF

If you looking for Cikli Jetes Se Produktit.. If you are areader who likes to download vw. Cikli Jetes Se Produktit Pdf to any kind of device,whether its your laptop. Cikli i jetes se produktit (marketing) Cikli i jetes se produktit ( by sabir_ 6 years ago. English · Español · Português · Français · Deutsch · About · Developers &. Cikli i jetes se produktit (marketing). Sabir Asipi · Apresentaçao Carlos Paixao. claudiafrias · English · Español · Português · Français · Deutsch.

Author: Nazilkree Moogulkis
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 13 December 2013
Pages: 129
PDF File Size: 5.74 Mb
ePub File Size: 14.77 Mb
ISBN: 707-2-51060-253-2
Downloads: 42691
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shakarr

Blersit jan t ndjeshm ndaj mimit.

Nj rezistenc e konsumatorit pr t ndryshuar qndrimin n blerje. Publicitetit pr krijim paraplqimesh. KlientelaAdoptuese e parakohshm e N rritjeTreg masivTradicionale5. Cmimi; Shperndaja; Publiciteti; Promocioni; Forca e shitje shitja personale Sherbimet e shitjes jees, garan.

SHF dhe shmf Problemet teknike t shtuara pr prodhimin nuk zotrohen plotsisht. Modifikimet n shije dhe n modprovokojn largimin e klientels. Kostoja e lart e produkteve. Colgate ofron es per dhembe per femije, Cikli i karnos Fizik Education.

Cikli Jetesor i Produktit Documents. Ndrmarrja prballet me nj konkurrenc potenciale dhe duhet t zhvilloj shpejt preferencn pr markn e saj.

  CONFIANDO EN DIOS AUNQUE LA VIDA DUELA JERRY BRIDGES PDF

Dimenzionet e ProduktitLufta e konkurences jashte sferres se prodhimit Ata q dshirojn ta blejn jan gati pr produktig paguar nj cmim m t lart. Published on Apr View Download 0. Faza e rniesShitjet e nj produkti bien pr shum arsye: Shtimi I dendesise te perdorimit Shtimi I nivelit te konsumit per cdo rast.

T vazhdoj t investoj me qllim q t sigurojpozicionin konkurrues. T paksoj apo shes aktivet sapo paraqitet nj shans, d.

CJP – Cikli Jetesor i Produktit

Shihemi pas nje jave. Koha e vnies n dispozicion t klientit t produktit ushqimor, dhe veanrisht shprndarja e pamjaftueshme me pakic.

proruktit Modifikimi i marketingut miks. Marketingu, Tregu dhe segmentimi – se produktit, fuqine blerese dhe interesat e klaseve Rritja mund ta realizoj prmes shum mnyrave: Cikli i Jetes Se Produktit Documents. Ne konsumatore; Segmente te reja dhe Fituarit e konsum.

T mbaj nivelin aktual t investimeve sa koh q situata e tregut e pranon at. Materializimi i Produktit 1. Identifikimi i produkteve dshtake. Niveli i fitimit ndyshon sipas fazave tenjjt pr do jehes. Prdorimit t shprndarje t kanaleve t reja. Goditjes s segmenteve t reja. Mund t ofrohen tre lloj strategjish: Bazat e marketingut punimi i produktit Education.

Mosha dhe cikli i jetes Psh. Udhzim pr prdorim -?? Tregu sht i gjer.

  IEC 61666 PDF

Ekziston nj konkurrenc potenciale. Shumica e tregut nuk e njeh ende ekzistencn e produktit. Progresi teknologjik on n lindjen eprodukteve t reja q zvendsojn ekzistuesit. Nuk ka rrezikshmri konkurrence.

CJP – Cikli Jetesor i Produktit

Kostoja pr njsi prodhimi ulet shum n kushtet e ekonomis s shkalls, kur vllimi shtohet. Menaxhimi i cikli t jets s produktit Documents. Uljes progresive t mimeve – me qllim q t trhiqen n treg shtresa m t varfra konsumatorsh, pra ata q jan m t ndjeshm ndaj mimit.

Koncepti i Produktit Te Ri Documents. N rast se dera e ngarkimit hapet Zgjedhja e strategjisNdrmarrja n nj treg n rnie ballafaqohet me pes opsione strategjike: Fazat e ciklit t jets s nj produktiT pranosh q produkti ka cikl jete d. Njohja dhe favorizimi i provs s produktit Shtimi i peshs specifike n treg Shtimi i fitimit Ulja e duke mbajtur shpenzimev peshn e dhe shitja specifike n e asaj q ka treg mbeturIV. ShprndarjaPrzgjedhse heq dor nga kanale q nuk sjellin fitim Bie aq sa duhet pr t ruajtur klientel besnike4.