ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Fenrigami Tacage
Country: Ecuador
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 10 June 2004
Pages: 390
PDF File Size: 15.55 Mb
ePub File Size: 6.87 Mb
ISBN: 932-5-13894-752-5
Downloads: 51164
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mojinn

Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Lumina lina, Rascumparatorul tuturor, auzind de oftarea Ta pe Cruce, pentru vrasmasii Tai: Propovaduiesc cu glas mare, Ingerul acatisul Pazitor, grija ta de totdeauna pentru mine, pacatosul, in grijile si napastuirile mele, care in aceasta lume cu multa galceava imi tulbura pacea sufleteasc, apari ca un grabnic mangaietor, inteleptindu-ma ca toate acestea nu sunt acatisthl de la Inteleptul ziditor decat ca o doctorie pentru neputintele mele sufletesti si invatandu-ma sa-I cant bine-facatorului Doctor Ceresc: Roaga-te, Nascatoare de Dumnezeu, caci mult poate rugaciunea Maicii spre bunavoirea Stapanului, fiindca Domnul primeste de acatisgul tine tot cuvantul despre iertare.

Tatal nostru, in ceasul judecatii, invredniceste-i pe ei acztistul pe noi de mila Ta cea aducatoare de bucurie; Tatal nostru, incununeaza cu slava pe ceice au suferit munci, pentru Tine si pentru aproapele; Tatal nostru, daruieste odihna Ta celor curatitit prin necazurile lumii acesteia pamantesti; Tatal nostru, Cel ce stii numele tututror, primeste-i pe cei ce s-au mantuit in cinul calugaresc si in cel mirenesc; Tatal nostru, primeste pe pastorii cei cucernici impreuna cu fii lor cei duhovnicesti; Tatal nostru, sa intampine robii Tai pe Mirele Hristos cu faclii aprinse; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata wcatistul si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos. Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam:.

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor celot celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu:.

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele adomiti Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:.

Doamne, curateste pacatele noastre. Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:. Vinovati actaistul de necazurile lumii si de suferintele fapturilor necuvatatoare si de suferintele nevinovatilor copii, fiindca prin caderea omului, s-a distrus fericirea si frumusetea fapturii.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Cata vreme petrecem in trup suntem despartiti de Hristos. Vine ziua valului ca un foc arzator, ziua cea mare si infricosata a Judecatii celei de pe urma, cand se vor descoperi cele ascunse ale oamenilor si se va deschide Cartea Cunostintei.

Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, prapaditi de grindina, de ger sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc:.

  ITALO CALVINO IL CASTELLO DEI DESTINI INCROCIATI PDF

Tatal nostru, iarta celor ce au varsat sange nevinovat; Tatal nostru, iarta celor ce si-au facut bunastarea lor pe lacrimile aproapelui; Tatal nostru, nu judeca pe cei ce ne-au asuprit pe noi cu clevetire si cu nedreptate; Tatal nostru, rasplateste cu mila pe toti cei asupriti de noi; Tatal nostru, fa ca aceasta rugaciune pentru ei, sa fie primita drept taina a impacarii; Tatal nostru, rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: Bucura-te, Ingere al lui Dumnezeu, inainte-statatorul meu in fata Presfintei Treimi; Bucura-te, sluga cereasca a Domnului celui ce imparateste peste toata faptura; Bucura-te, impreuna-vietuitorule cu slugile Lui cele intelegatoare si nematerialnice; Bucura-te, cel ce faci pururea voia Stapanului; Bucura-te, cel ce ai primit de la Dumnezeu porunca si putere ca sa pazesti sufletul meu; Bucura-te, cel ce niciodata nu te departezi de mine, pacatosul; Bucura-te, cel ce pururea petreci cu mine, nevrednicul; Bucura-te, cel ce ma pazesti in toate caile mele; Bucura-te, cel ce imi calauzesti pasii spre sfintele biserici; Bucura-te, cel ce ma feresti de toata rautatea; Bucura-te, cel ce mi-ai fost dat de Dumnezeu ca pazitor pe caile vietii mele; Bucura-te, indrumatorul vietii mele cel preabun; Bucura-te, Ingere al Domnului, neadormitul meu Pazitor!

Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te de ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Tatal nostru, pentru lacrimile maicilor, rascumpara pacatele fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile noastre ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Domnul si Stapanul meu arata mie, nevrednicul si celui mai pacatos dintre robii Sai, o bunatate noua, caci, trecand cu vederea pactele mele cele grele si grozave, nu m-a pierdut pentru faradelegile mele nici pana in ziua si ceasul de fata, ci, fiindindelung-rabdator cu mine, asteapta cu milostivire intoarcerea si pocainta mea, din toata inima.

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste adodmiti noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Ci stai xelor, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Laud milostivirea ta cea vrednica de mirare si pogoramantul tau cel mare, cela ce esti minte repede miscatoare si sluga nematerialnica a Domnului; cele ce nu te ingretosezi de pacatele mele urat mirositoare si nu incetezi sa aduci pentru mine nevrednicul, sfintele tale rugaciuni catre Preasfantul Cleor, Cel ce este in Trei Ipostasuri, ca sa nu pier in veci, ci sa mostenesc Imparatia Cereasca.

Ne aducem aminte de cuvantul Sfantului Isaac Sirul, care spune: Mormintele voastre zac fara glas. Unde-ti este moartea boldul tau?

La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Cel ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii caatistul al bucuriei si le deschide bretele parintesti. Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant.

  BROUILLARD AU PONT DE TOLBIAC PDF

Stapane, iarta faradelegile noastre. Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa adatistul in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi!

Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor; Tatal nostru, fa ca cei ce nu te-au cunoscut pe pamant, sa te cunoasca macar in cer; Tatal nostru, miluieste-i pe toti cei ce au fost ingropati fara rugaciuni; Tatal nostru, primeste in locasurile Tale pe cei ce au murit naprasnic de scrbe sau de bucurie; Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor; Tatal nostru, pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina, iarta acatisgul cei pacatosi; Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel ceresc; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, adomiti meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu: Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat.

Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau. Nici o limba frumos graitoare nu poate spune, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, cate bucurii minunate ai facut pentru mine in toata viata mea; primind sufletul meu din scaldatoarea Sfantului Botez m-ai pazit; in pruncie m-ai invatat si m-ai inteleptit; aormiti copilarie m-ai ferit de alunecarile spre pacat, in tinerete m-ai povatuit, cand am ajuns la varsta barbatiei, mustrandu-ma si mangaindu-ma si peste tot ajutandu-ma pe cale mantuirii m-ai indreptat.

Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa:.

Ai daruit, Doamne, neamului omenesc moartea, ca cel de pe urma mijloc de intelegere si de pocainta; cugetand la groaznica judecata se descopera desertaciunile pamantesti, pornirile trupesti se linistesc, mintea cea semeanta se smereste, dreptatea cea vesnica se descopera, caci si pacatosii cei indaratnici in credinta, cand sunt pe patul de moarte, marturisesc cum ca este Dumnezeu.

Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din frageda tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce acatsitul au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Atunci vom striga Ziditorului unele ca acestea:. Doamne ajuta-ne, si cu felor celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam:. Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum? A mai trecut un anla umbra Crucii TalePaula Seling. Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!